BedriftsbloggenØkonomibloggenUkategorisert

Corana-krisen går hardt utover økonomien

Coronakrisen går hardt utover økonomien, og det skal antageligvis bli verre før det blir bedre. Det er spesielt de uten oppsparte penger som nå sliter mest. Både blant privatpersoner, men også blant bedrifter. En bedrift kan velge å begjære seg selv konkurs. Det er imidlertid ikke mulig for privatpersoner. Livet må gå videre. Til nå har gruppen uten oppsparte midler vært helt avhengige av jevn inntekt for å kunne betale sine kostnader, og nå opplever disse å få inntektene sine redusert eller eliminert. Dette skaper en umiddelbar og akutt krise.

Dagens situasjon belyser hvorfor personlig økonomi er viktig, en oppgave Trygg økonomi har belyst i flere tiår. I 2019 meldte E24 at 1/3 av nordmenn lever uten særlig oppsparte penger i banken, og nå ser vi hvorfor det er et problem. Ikke bare for dem uten penger, men for alle. En grunnleggende mekanisme innen økonomi er at din utgift er en annen sin inntekt. Det betyr at inntektstap forplanter seg. Inntektstap vil hindre vanlige forbrukere i å kjøpe varer og tjenester som ville gitt andre medborgere en inntekt.

Heldigvis er det ikke for sent for noen. Når vi mister kontroll over inntektene våre, kan vi prøve å få oversikt på kostnadene våre:

– Vi kan eliminere helt unødvendige kostnader for å støtte opp helt nødvendige kostnader som lån, leie, mat og medisiner.
Vi kan ta en runde i boden og selge eiendeler som ikke brukes, og som kan hjelpe oss i å bygge en økonomisk buffer.
– Vi kan prate med banken og andre kreditorer for å få betalingsutsettelser og avdragsfrihet i en begrenset periode.
– Hvis du er kreditor eller selger varer og tjenester: ha en god dialog med dine kunder for å finne løsninger som fungerer for alle. 

Akkurat nå er penger tid, fremfor at tid er penger. Det betyr at jo mer penger vi har tilgjengelig, jo lengre vil vi kunne klare oss med redusert eller eliminert inntekt. Ved å betale våre kostnader kan vi også hjelpe den økonomiske maskinen i å holde seg i gang. I dag prater vi om en dugnad for å hindre smitte av viruset, men vi har også en økonomisk dugnad med mål om å stoppe smitten av tapt inntekt. Som med viruset handler dette om å hjelpe andre ved å hjelpe seg selv.

Trygg økonomi kan hjelpe deg i å få oversikt på din personlige økonomi. Vi har verktøy som hjelper deg i å se hvor du kan spare ekstra penger i tiden som kommer. Trygg økonomi har et viktig samfunnsansvar under unntakssituasjonen og tilbyr derfor superrabatt på smartskolen i personlig økonomi. Ta kontakt på smart@tryggokonomi.no eller se https://www.tryggokonomi.no/produkt/ekspresskurs/» Har du andre løsninger som gir deg oversikten og innsikten som du behøver, benytt dem!  

Trykk for å dele: