Full kontroll på økonomien

Av Lars Findahl, oktober 2018

Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du kan oppnå full kontroll på økonomien raskt, lett, rimelig og varig.

Hvis man spør folk om de ønsker å ha full kontroll på økonomien, svare alle «ja!» Men hvordan får man til det i praksis?

Første steg til kontroll på økonomien er å få oversikt over den. Dette kan høres vanskelig ut. Hvis man derimot har en mal å gå etter, består jobben av å svare på spørsmålene i malen og først lage oversikten for én måned. Inntektene er som regel like eller nesten like i alle måneden i året. 70 % av utgiftene gjennom året vil være like for alle månedene i året. Når du har laget et økonomisk kart for den først måneden, er du på god vei til å ha laget det ferdig for hele året. Eureka!

Ved å ta i bruk en slik kartleggingsteknikk for økonomien blir som vår vår sjakkmester Magnus Carlsen, i evnen til å se hva du bør gjøre med økonomien nå og som gir de beste resultatene også fram i tid.

Veien mot full kontroll er brolagt med verdifulle effekter

Hva vil du erfare på veien mot full kontroll på økonomien? Du får senkede skuldre, ja mindre stress og gjerne bedre søvn, i kraft at du kjenner økonomien din så godt. Det gir pluss til helsa. En økonomi som er kjent og ikke beheftet med stress, gir også en styrke til din relasjon til andre. Når begge ser det samme i husholdningens økonomikart, er det lettere å prate om de samme tingene og å prioritere det samme!

Først og fremst representerer en kartlegging av økonomien fravær av mange alvorlige problemer. Kan det virkelig være så mange fordeler med å bli ekspert på sin egen økonomi? Det er det bare ett svar på det spørsmålet: Et rungende JA.

Det fine med kompetansen som ligger i teknikken med å skape oversikt er at den ligger åpen for alle å ta i bruk. Ikke er teknikken vanskelig, ikke er det kostbart å skaffe seg et verktøy til å hjelpe seg med det og ikke tar det lang tid i uken å vedlikeholde disse kunnskapene. Her er det bare plusstegn.

Trygg Økonomi har gjennom mange år utviklet et verktøy som vil gi deg superkompetanse i personlig økonomi. Her er en lenke til det i vår nettbutikk. https://www.tryggokonomi.no/produkt/smartminnepenn/

Del vår artikkel om veien til superkompetanse i person økonomi med folk du bryr deg om. God fornøyelse og ha en fin dag!

Trykk for å dele: