Aktuelle artiklerBedriftsbloggenØkonomibloggenUkategorisert

Nyhetsbrev april/mai 2020

SMARTSKOLEN I PERSONLIG ØKONOMI:
– Kompetansehevingsverktøy i økonomi, helse og livsmestring


Forsiktig gjenåpning av samfunnet etter pandemien

Før pandemien brøt ut fikk vi flere forespørsler om vi kan holde sertifiseringskurs i Smart rundt omkring i landet. Det har vi satt på vent. Nå åpner samfunnet forsiktig igjen, hvor man har anledning til å møtes fem personer. Vi holder derfor gjerne kurs i din bedrift/ din etat når det er ønske om å sertifisere bedriften i Smartmetodikk for undervisning i personlig økonomi. Kontakt oss uforbindtlig for mer informasjon.


NYE TJENESTER:

Å kjøre Smartkurs som et digitalt kurs er fullt mulig

Det er fullt mulig å tilby die brukere Smartkurs som et digitalt kurs, ved å bruke Skype, Teams, Zoom eller andre åpne plattformer. Jeg slår for øvrig et slag for norskutviklede Wherby, i det det har gode funksjoner og er et av få verktøy som har et respektfullt forhold til lovpålagt personvern (GPDR).

Hvis du som instruktør viser kursboken på din maskin og deler skjermen med dine deltakere, kan deltakerne se alt som skjer på din skjerm, samtidig som samtalen mellom deg og deltakerne går fint via nettprat-funksjonen i programmet. På samme måte kan du tilby Smart eller deler av Smart for én til én eller for én og én familie.


Vil du has oss som co-lærer når du holder dine digitale kurs?

Er det interesse for at jeg kjører undervisning i Smart budsjettfilen og lærer deltakerne hvordan kartleggerverktøyet fungerer, kan vi gjerne avtale det. Dette kan også gi bedriften økt fleksibilitet og beredskap ved sykdom eller andre sammenhenger. Ta kontakt om du ønsker å prate om dette.


Smartskolens nye digitale læringsportal er snart ferdig;
https://kurs.tryggokonomi.no

Vi har jobbet med dette i noen måneder og portalen kan snart åpnes for beta testing blant instruktørene. Gi meg gjerne beskjed om du ønsker å få en omvisning eller vil være med å teste ut.

Ved å bruke denne ressursen kan du holde kurs på forskjellige måter. For deg som foretrekker denne måten å jobbe på, innebærer dette å kutte ut papirbaserte læringsmidler. Hvis bedriften etter hver greier seg med kun digitale ressurser, vil kostnaden med å kjøpe materiell fra oss bortfalle.


Til tross for digitalt fokus har vi likevel valgt å friske opp de ulike undervisningssettene

Settene blir nå levert i fargekodede mapper med sine respektive arbeidsbøker og 9 andre komponenter.

Å undervise på vanlig måte i et kursrom er selvfølgelig fremdeles aktuelt. Mange foretrekker den måten å undervise på. Gruppeprosessen i Smart får da gode vilkår og mange finner det mer trivelig og mindre slitsomt. Derfor er vi positiv til begge måter å undervise på.


Ikke føl deg usikkerhet når du skal undervise

Ta en prat med oss ved behov, før du skal hold et kurs. Vi kan hjelpe deg med å reflektere og gi tips for å undervise i alle deler av Smart. Det er en kostnadsfri og hyggelig service.

Vi ønsker alle en god april! Og som alltid ønsker vi deg god framdrift med Smartskolen i personlig økonomi.

Trykk for å dele: