Nyhetsbrev: Dårlig privatøkonomi påvirker hele samfunnet

Nyhetsbrev 1 – 31. august 2020 -Årgang 7

Finanstilsynet og Norges Bank vil stramme inn boliglånsforskriften

Det er snart umulig for folk med vanlige inntekt å skaffe seg bolig i de store byene – uten hjelp fra mor og far. Det har utviklet seg en udemokratisk todeling i boligmarkedet; dem som er innenfor og dem som holdes utenfor. Kvadratmeterprisen på boliger går stadig opp og stadig flere unge holdes på utsiden. Likevel mener Finanstilsynet at vilkår for lån må strammes inn (les: bli dyrere). Sjekk ut artikkel fra E24 ovenfor.

Dårlig privatøkonomi påvirker hele samfunnet

Denne artikkelen fra nettmagasinet Forskning.no har noen år på baken. Men du vil se at den er så interessant. Forskerne ved Handelshøyskolen i Bergen slår fast at når én person får vanskelig økonomi, påvirker det ikke bare personen og personens familie – men det påvirker negativt hele samfunnet. Det er den samme erfaring som vi har gjort oss gjennom 28 års undervisning i personlig økonomi – og som vi ydmykt poengterer. Vi har laget en poster som viser denne sammenhengen. Kontakt oss hvis du vil ha den.

Grønn økonomi og bærekraft

For tiden trenger vi 1,75 kloder for å opprettholde dagens forbrukssamfunn. Uerstattelige ressurser brukes i enormt tempo. Utviklingen styres i hvert fall ikke av fornuften. Nå er det bare 10 år til FN har som mål å nå sine 17 bærekraftsmål. Visste du forresten at vår Smartskole i personlig økonomi kan ha en positiv effekt i forhold til 11 av FN’s 17 bærekraftsmål. Det visste du ikke? Jo, Smartskolen oppfordrer blant annet til mindre forbruk, mindre kasting, mer kompetanseoverføring og å tenke lengre enn til nesa. Det vil kunne gi samfunnet mer empowerment, mer demokratisk fordeling av godene og mindre fattigdom. Her har vi sakset en artikkel fra NRK/P3 om et knippe djerve ungdommer som ber alle om å besinne seg; de såkalte «grønnfluensere.»

Smartskolen i personlig økonomi™

for deg som vil ta vare på økonomien din

* Vi holder et sertifiseringskurs i denne forvaltnings- og undervisningsmetoden ved Scandic Nidelven i Trondheim 9. og 10. september. Det er to plasser ledig – og du er velkommen. Mer info og påmelding her.

* Vi arrangerer et lukket kurs i Ski i uke 34 og et åpent i Oslo innen kort tid. Ta kontakt om du vil være med.

* Vi har pr 1. september digitalisert og oppdatert alle våre undervisningstilbud.

* Vi har laget Smart Intro for Introduksjonsprogrammet nå også i norsk – arabisk versjon for deltakere med denne språkbakgrunnen.

* Snart kommer arbeidshefte Personlig økonomi og livsmestring. Det vil avløse Smart Familie.

Trykk for å dele: