Mikrosparing – veien til økt lykke og bedre økonomi

Denne uka slår vi et slag for sparing! Vi gir nøytrale råd. Selv om vi av og til er litt ekstra entusiastiske, slik som i tipsene nedenfor. 

Mikrosparing er en spareform som er enkel å sette i gang med og som er en super strategi for å bygge deg opp økonomisk, både for deg og for barna dine. Mikrosparing er en elektronisk sparebøsse, som erstatter den fysiske sparebøssen som mange har vokst opp med. Etter hvert som de fysiske pengene forsvinner, må sparebøssen se annerledes ut. Mikrosparing erstatter sparebøssen! Det går ut på at hver gang du bruker bankkortet ditt, blir det samtidig overført et lite, selvvalgt, beløp til din sparekonto, kr 2, kr 5, kr 7 osv. Du velger selv. 

Data fra SSB viser at i 2016 brukte nordmenn bankkortet 417 ganger i snitt. Andre erfaringer som Trygg Økonomi har, tilsier at mange, og særlig ungdom, har 50-60 transaksjoner i måneden eller flere. Går det fem eller sju kroner til sparing hver gang du bruker kortet, bli det fort penger av det – for eks. kr 400,- pr måned uten at du merker det altfor mye. Det blir et seriøst beløp i løpet av et år, for ikke å snakke om i løpet av fem. Derfor oppfordrer vi deg til å teste ut mikrosparing, hvis du ikke allerede gjør det. Få dine venner til å gjøre det samme. Slike sparebeløp blir fort en reserve til tannlege, ferie eller til å reparere noe. Eksemplene er utallige, og alle er gode. 

Det er mange banker som tilbyr mikrosparing. Målet vårt er ikke å foreta en helhetlig undersøkelse rundt alle banker og deres forhold til mikrosparing, men heller trekke frem noen gode eksempler som kan inspirere deg til å komme i gang med egen sparing.

Det er mye å vinne på å starte mikrosparing. En liten sparekonto som vokser, gir deg økt handlingsrom og ro i sinnet.    

Har du spørsmål om sparing eller andre spørsmål om økonomi, send dem til oss. Vi svarer fortløpende.

Nedenfor viser vi til noen banktilbud om mikrosparing for at du skal få en kjapp og god forståelse av hvordan det fungerer:

Sparebank1 har skjønt at alt som har å gjøre med mikrosparing – og alt som gjør dette enkelt og motiverende er smart. De tilbyr også mikrosparing som aksjesparekonto. Det er kundevennlig tenkning. Derfor fortjener dette initiativet oppmerksomhet.    

S-banken er en av de gode bankene. De er også god på mikrosparing. Sjekk ut selv.  

Sparebanken sør kaller sitt tilbud om mikrosparing for din nye elektroniske sparebøsse.  

Trykk for å dele: