Slik sparer du tid, penger og miljøet når du handler

Av Trine Lise Haaland Ask

I denne artikkelen gir vi deg noen gode tips for handleturen.

Lag et matbudsjett

Av alle våre utgifter er det på matutgiftene vi som regel kan spare mest. Visste du det? Lag et måneds- og ukebudsjett for mat og hold deg til det. Tren disiplin-muskelen! Det er godt for økonomien, helsa og miljøet. Trippel-trumf!

Lag en matplan

Sett deg ned og bruk litt tid på å planlegge måltid for de kommende dagene, en såkalt ukemeny. Se etter hva du allerede har av ingredienser på kjøkkenet og planlegg måltid deretter. På denne måten får du brukt av de ingrediensene du allerede har hjemme, og ved å kun handle inn det du har ført opp på handlelisten, sørger du for at du bare handler inn nøyaktig det du trenger.

Faller du lett for fristelser når du er ute og handler? Et lite tips da er å ikke handle på tom mage – når du er sulten virker alt mer fristende og det er ofte slik man ender opp med impulskjøp.

Varer med kort utløpsdato

Når du er ute og handler, kan det være lurt å ta turen innom tilbudsdisken. Dette er et flott tiltak fra butikkene sin side for å bekjempe matsvinn, hvor de viser frem varer med kort utløpsdato til redusert pris. Her kan du gjøre gode funn! Se etter om det er noe der som stemmer med det du har ført opp på handlelisten, eller som du kan lage gode måltid ut av.

Restefest!

Får du ikke brukt alle varene med en gang? Husk at de aller fleste ferskvarer kan fryses, selv de med kort holdbarhetsdato! Ved å fryse ned varer du ikke får brukt med en gang, kan du spare dem til en senere anledning. Sorterer du også maten i fryseren på en smart måte, sparer du tid i en hektisk hverdag.

Nedenfor har vi samlet flere nyttige artikler som det er verdt å få med seg. God handletur!

Hvordan bruke fryseren smart:

https://kiwi.no/tema/holdbarhet/med-enkle-grep-kan-du-halvere-ditt-eget-matsvinn/

Flere nyttige tips til handleturen:  https://www.rema.no/laermer/9-sparetips-for-a-bruke-mindre-penger-pa-mat/

https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/bidra-til-mindre-matsvinn-i-butikken.html

Trykk for å dele: