Unngå «Luksusfellen» – Forebygging er bedre enn brannslukking

Egen refleksjon og ny innsikt gir økt trygghet i økonomiske beslutninger. I 29 år har læringsbedriften Trygg økonomi AS i Sandefjord utviklet verktøy for å undervise voksne i personlig økonomi.

Trygg økonomi har utviklet læringsopplegg for unge og eldre, – for familier og single. Metoden er utviklet i samspill med kommuner, NAV og tiltaksarrangører, som benytter disse verktøyene. Det er laget et eget arbeidsopplegg tilpasset Introduksjonsprogrammet for flyktninger – på norsk og arabisk.

Siste tilskuddet i læringsserien er « Smart livsmestring » . Det er et lærings- og diskusjonsopplegg i økonomi og livsmestring, som kretser rundt temaene økonomi, helse og samliv. Til sammen utgjør disse verktøyene en metodekatalog for å undervise i personlig økonomi for voksne og unge voksne.

Smartskolen i personlig økonomi er et kurstilbud . Undervisningsmetoden inviterer til refleksjon og diskusjon. Å fremme sparing er et hovedmotiv i Smartskolen. Skolen ønsker å vise hvor og hvordan man kan spare. Smartskolen i personlig økonomi omfatter verktøy som deles ut til kursdeltakere og som de kan bruke resten av livet. Smartskolens verktøy gjør deg til din egen økonomisjef på kort tid.

Vi har fysiske og digitale leveranser på alt vi gjør. På et dypere plan handler Smartskolen i personlig økonomi om endringsledelse, hvor vi leder oss selv til robuste endringer.

Trygg økonomi AS har utviklet et sertifiseringsprogram for tiltaksarrangører for å undervise etter Smartskolens metodikk. 800 ansatte hos Nav og tiltaksarrangører har gjennomgått sertifiseringen.

Kommer en skjevt ut økonomisk, får det stor betydning for livskvalitet, familieliv og arbeidsliv. Det ligger store personlige og samfunnsmessige gevinster i å tenke forebygging, framfor brannslukking.

Virksomheter som er opptatt av menneskelig vekst og som ønsker å undervise voksne i praktisk økonomi må gjerne kontakte oss.

Sandefjord 8. april 2021

TRYGG ØKONOMI AS
Lars Findahl, daglig leder – tlf. 98 00 72 95
Vår læringsportal

Trykk for å dele: