Nyhetsbrev – mai 2021

Nyhetsbrev – mai 2021

TEMA: Økonomi og helse

Gladnyhet 

Sparebank 1 sitt tilbud; Spleis.no er et tilbud der enhver kan legge ut et prosjekt og be folk om økonomisk støtte og spleise for å nå målet. En av vårens flotteste spleiser er Torgers spleis (27), hvor han ønsker å reise penger til å foreta en kritisk øyeoperasjon i utlandet, for å unngå å bli blind (siden det blir for dyrt for Norge å tilby ham det). Men det haster. Til nå har 13 037 personer bidratt til å realisere Torgers drøm om å kunne leve et liv som seende. Spleisen er avsluttet. Man kom i mål ved å samle inn 3,7 millioner kroner. Det ligger en befriende kraft i det når grasrota viser muskler.

Tips: Rydd i dine nyhetsbrev

Å motta nyhetsbrev er en god ting. Slik tenker vi ofte, når vi får tilbud om diverse nyhetstjenester eller i fra en leverandør vi har kjøpt noe hos, for eks. kundeklubb. Det er bare det at alle disse nyhetsbrevene fyller opp innboksen daglig, med nyheter og «nyheter» som du ikke har tid til å lese eller som du har mistet interessen for. Bruk våren til å melde deg av fra nyhetstjenester som du ikke trenger. I bunnen av alle nyhetsbrevene du mottar skal det stå en lenke hvor du kan melde deg av. Gjør det; og daglig støy forsvinner. God vår!

Å være på god fot med økonomien sin har stor betydning og kan vare livet ut

I Trygg Økonomi poengterer vi hvor viktig det er å være på god fot med økonomien sin. Våre kursdeltaker har gjennom mange år til sammen kartlagt 41 gode grunner til å holde fokus på økonomien. Det er ikke bare fordi det er hyggeligere og mer praktisk å ha mer penger og rute med. Nei, fordelene går dypere, bredere og vil vare livet ut. Vil du ha et eksemplar av denne oversikten? Send oss e-post og vi sender deg den digitalt. Vi har også noen i papirformat.

Urovekkende mange barn lever i fattigdom. Tallet øker fra år til år.

Les vedlagt artikkel i Velferd


TEMA: Videomøter

Hvorfor blir vi så slitne av videomøter?

Forskere ved både Stanford University og Sintef er på sporet av hva som forårsaker det. Les mer om hvorfor vi blir så slitne i denne artikkelen fra Aftenposten og få med gode råd om hvordan du kan bli mindre sliten av å delta på dem!


TEMA: Bolig

Vi henger litt etter i Norge med tiltak for å gjøre boligdrømmen mulig for flere i etableringsfasen. Men det finnes unntak;

  • Les her om Gjøvik kommunes tiltak for å komme folk i etableringsfasen av livet, i møte. Kommunen subsidiere prosjektet. Tommelen opp for Gjøvik kommune.
  • Les om Steigen-modellen i Aftenposten. Kommunen som våget og gikk mot strømmen . Å tilby jobb+ bolig til unge fungerer godt som trekkplaster til kommunen og som middel mot fraflytting.

TEMA: Miljø

Vil du lese en fantastisk artikkel om Norske-havene? Utrolig reportasje fra NRK.


Nyheter om 
Smartskolen i personlig økonomi™ 

– for deg som tar økonomien på alvor 

Trygg økonomi har utviklet en metodekatalog for å undervise voksne i personlig økonomi. Vi har sent ut en kort pressemelding via NTB om dette. Den ser du her.

Trygg økonomi fikk nylig i oppdrag å sertifisere 12 medarbeidere ved Nav Grorud i Oslo, i Smartskolen i personlig økonomis undervisningsmetodikken. Vi er stolte over å få oppdraget. Oppdraget er gjennomført til kontorets tilfredshet. 

I vårt siste arbeidshefte «Smart Livsmestring» har vi laget et kapittel om miljø og om sirkulær- og delingsøkonomi.

Vi har merket økt interesse for våre digitale sertifiseringskurs. Er det interesse for å delta på et slikt sertifiseringsløp hos dere? Om ønskelig holder vi gjerne et kurs kun for deres virksomhet alene eller sammen med andre. Sjekk ut mulighetene her.

Bedriften lanserer nå en ny tjeneste. Den heter «En time med Lars.» Det er ment som et lavterskel tilbud til privatpersoner som ønske å ha en samtale om sin økonomi, med fokus på å effektivisere og styrke økonomien sin. En slik time kan bestilles av alle og koster kr 699,- ink. mva. Én til to timers samtale, bør gi nok ballast til å løfte økonomien sin mot nye høyder. 

Spørsmål? Kontakt oss via smart@tryggokonomi.no (eller telefon 9800 7295)

Trykk for å dele: